Cake Factor mazarintærte med marinerede blommer

Kageblogger og kagebogsforfatter Ditte Julie fra Den store Bagedyst har i samarbejde med Mill & Mortar udviklet en økologisk krydderiblanding beregnet til kager og desserter med frugt og bær. I foråret henvendte Ditte Julie sig til os med en idé om at udvikle en krydderblanding, der kan bruges i det søde køkken.

Cake Factor har en afbalanceret smag af allehånde, stødt muskatblomme, stjerne anis, ægte Sri Lanka kanel og en anelse nelliker og ingefær.

Se opskriften herunder

INGREDIENSER 


4 modne blommer 

20 g lyst rørsukker 

1½ tsk Cake Factor


DEJ:

150 g hvedemel 

60 g flormelis

75 g blødt smør

 2 æggeblommer


MAZARINFYLD:

100 g ren rå marcipan 75 g lyst rørsukker

50 g blødt smør

1 æg

saft af ½ citron


SÅDAN GØR DU:


Frugt: Befri blommerne fra sten, og skær dem i tynde skriver. Kom blommeskiverne i en skål med sukker og Cake Factor og rør rundt. Lad blommerne stå køligt i min. 2 timer.


Mørdej: Smuldr hvedemel, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.


Mazarinfyld: Ælt rå marcipan, rørsukker og smør godt sammen, gerne med hænderne – ingen marcipanklumper. Rør ægget og citronsaft i massen til den er homogen.


Ælt mørdejen sammen og udrul den i 2-3 mm tykkelse på et let mel-drysset. Kom dejen op i tærteformen (22 cm i diameter) og fjern overskydende dej. Fordel mazarinfyldet i den ubagte tærte og pres blommerne let ned. Bag ved 190 grader varmluft i ca. 25 min. Lad tærten køle helt af i formen.


Tærten kan fint nydes med let pisket flødeskum eller en kugle is. Pynt med spiselige blomster.


Vil du se flere opskrifter med Cake Factor og tips til at pynte, så kig ind på millmortar.com eller dittejulie.dk 


VELBEKOMME! 

  • Den skjulte faktor i dine søde kreationer.

    Kageblogger og kagebogsforfatter Ditte Julie fra Den Store Bagedyst har i samarbejde med Mill & Mortar udviklet en økologisk krydderiblanding beregnet til kager og desserter med frugt og bær. Ditte Julie henvendte sig til os med en idé om at udvikle en krydderblanding, der kan bruges i det søde køkken. Hendes udgangspunkt var passionen for det lille ekstra touch som krydderier kan tilføje det søde, og samtidig var hun ”træt af mange små krydderiposer, lange opskrifter, hvor der skal lidt af det ene og lidt af det andet krydderi i. Jeg savnede simpelthen én blanding, som passede ind i det søde køkken generelt - og især til frugt og bær.”

    Hvordan smager CAKE FACTOR?

    Cake Factor har en afbalanceret smag af allehånde, stødt muskatblomme, stjerne anis, ægte Sri Lanka kanel og en anelse nelliker og ingefær. Udover at give de skønne danske bær og frugter en sofistikeret kant i kager og desserter har Ditte Julie med succes brugt Cake Factor til flødeboller og lagkage, til råcreme og kammerjunkere, til marineret frugt og syltetøj og meget andet... Du kan også prøve Cake Factor i din krydderkage, i julesmåkagerne eller yndlingsdessert.
  • 56,00 kr

Hvis du kan lide Cake Factor, så kan du måske også lide:

Sale Off
2.sortering - Gaveæske til 6 dåser
10,00 kr
Sale Off
A Touch of Spice Gaveæske
219,00 kr172,00 kr
Sale Off
Allehånde i hele bær, ØKO
54,00 kr
Sale Off
Ananda's Ægte kanel, ØKO
54,00 kr