Sale Off
Baharat Asani , ØKO
Sale Off
Pyramide Salt

Asani kyllingelår

BAHARAT ASANI er en nordafrikansk inspireret krydderiblanding, som består af varme krydderier som koriander, kanel, spidskommen, ingefær, kardemomme og chili blandet med krydderurterne oregano og rosmarin. Brug krydderiblandingen på lam, kylling og grøntsager. Bland Baharat Asani og salt og gnid rub’en direkte på kød og grøntsager, eller bland en marinade af Asani, appelsinsaft, salt og olie, og lad kødet ligge i marinaden, inden det grilles. Baharat Asani er også godt i gryderetter, tagine og supper.

Se opskriften herunder

INGREDIENSER 


4 hele kyllingelår (over- og underlår)

 

MARINADE:

1 ½ spsk. Baharat Asani

1 tsk salt

1 presset appelsin 

et skvat olivenolie

frisk oregano.


SALAT:

 1 bundt persille 

1 håndfuld korianderblade

1 grøn peber 

8 små tomater 

½ rødløg 

3 spsk.  granatæblekerner 

 ½ citronsaft


SÅDAN GØR DU:


Pres appelsinen og et skavt olivenolie med den friske oregano i en skål og tilsæt Baharat Aşanı.

Hæld marinaden over kødet og lad trække minimum 1 time, og gerne længere. Du kan evt. lade kødet marinere i en plasticpose, så marinaden fordeles jævnt over kyllingestykkerne. Læg kyllingestykkerne med marinaden i en foliebakke og grill herefter kødet i ca. 30 minutter. Tag lårene af grillen, når kernetemperaturen er 75 grader. Du kan også grille kyllingelårene i en ovn.


Salat: Skær persille og korianderblade groft, efterfølgende skæres grøn peber og de små tomater i tern. Rødløg pilles og skæres i tynde både.  Anret de skårede tomater, de grønne pebertern og løgbådene på en bund af persille og korianderblade. Drys granatæblekerner over og klem saften af den halve citron udover salaten. Top med spirer.


Servér de varme grillede kyllingelår sammen med persillesalaten og et godt brød. 


VELBEKOMME! 

 • Den perfekt rub til lam eller fjerkræ.

  Asani Bahrat er en eksotisk og økologisk blanding af varme krydderier og urter, inspireret af det nordafrikanske køkken. Perfekt til kød, grønsager eller dressering som lige skal have dét ekstra for at løfte retten op.

  Hvad er der i krydderiblandingen?
  Blandingen er bestående af økologiske krydderier som kanel, spidskommen, ingefær, kardemomme, chili, rosmarin og koriander. Enestående ingredienser som er med til at give Asani Bahrat sit eksotiske virke og smagsaftryk.

  Hvad kan Asani Bahrat bruges til i dit køkken?
  Blandingen gnides direkte på kødet, grønsagerne eller rodfrugter sammen med lidt olie og salt. Asani Bahrat kan også smagsætte gryderetter og taginer, saucer eller supper, eller drysses over rodfrugter og andet grønt i ovnen. Bland med rasp, sennep og smør for at få en sprød skorpe på din lammekølle eller rør sammen med honning elle farin for at få en fin glasering på dine ovnbagte grønsager. Kan også sagtens blandes i en simpel, lækker marinade blot med brug af krydderier og et lille strejf af friskpresset appelsin som kødet derefter marineres i. Der er mange ideer at kaste sig over - Find mere inspiration under vores opskrifter i menuen.

Hvis du kan lide Asani Bahrat, så kan du måske også lide:

Sale Off
3 LATTE SPICES
219,00 kr170,00 kr
Sale Off
A Touch of Spice, G&T Garnish Set, ØKO
219,00 kr170,00 kr
Sale Off
Allehånde i hele bær, ØKO
53,50 kr
Sale Off
Ananda's Ægte kanel, ØKO
53,50 kr