Cabbage Karma blomkålsbøffer

Cabbage Karma er en elegant økologisk krydderiblanding
 til kål og grønne retter.

I samarbejde med Ditte Ingemann, madskribent, kogebogsforfatter, blogger og frem for alt grønsagselsker, har vi udviklet denne unikke blanding som består af korianderfrø, infuseret med olie fra orangeskal, fennikelfrø, sumak, sort peber og citrontimian.

”Grøntsagerne har altid været omdrejningspunktet i mit køkken og jeg bruger masser af krydderier i mine opskrifter – jeg elsker de varme krydderier, som kan være krydrede uden at være stærke og milde uden at være kedelige. Med Cabbage Karma har jeg fået ét krydderi, som jeg kan bruge både i det varme og i det kolde køkken, og så smager det fantastisk sammen med alle kåltyper, lige fra spidskål og broccoli til blomkål og palmekål.” (Ditte Ingemann)

KARISMATISKE BLOMKÅLSBØFFER MED BRUNET SMØR OG KAPERS (4 pers)

INGREDIENSER
1 blomkål, olivenolie, Pyramide Salt og Sort Sri Lanka peber, 2 tsk Cabbage Karma, 50 g smør, 50 g hasselnødder, 4 spsk kapers, 1 håndfuld persille

SÅDAN GØR DU
Skær blomkålet ud i skiver á 1 cm. Vend dem med en smule olivenolie og krydr med salt, peber og Cabbage Karma. Steg blomkålsbøfferne ca. 4-5 minutter på hver side.

Rist hasselnødderne på en tør pande til de bliver gyldne og den brune hinde løsner sig. Lad nødderne køle en smule af, før du nulrer hinderne af og hakker nødderne groft.

Smelt smørret i en lille gryde og lad det lige så stille blive brunligt. Tag gryden af varmen og lad smørret stå og bundfælde sig. Tag det klarede, brunede smør, som ligger øverst i gryden, op med en ske og fordel det over blomkålsbøfferne. Top med grofthakkede hasselnødder, hakket persille og kapers.

Grønkålschips – smager virkelig godt, så lav en stor portion, for de bliver hurtigt spist.

INGREDIENSER

100 g grønkål, 2 spsk olivenolie, 1 spsk Cabbage Karma, Pyramide salt

SÅDAN GØR DU
Rengør grønkålsbladene, og fjern stilken i midten af hvert blad. Skær bladene ud i mindre stykker, og vend dem med olie, krydderi, salt. Bred bladene ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 100 grader, varmluft, i ca. 30 minutter. Hold øje, og vend dem undervejs. Lad chipsene køle helt af inden servering.

Er du interesseret i flere opskrifter med Cabbage Karma, så kig ind på Dittes blog thefoodclub.dk.