PANG PANG CHICKEN

 

BANG BANG KYLLING, 4 personer 

 

En enkel, og utrolig velsmagende ret fra det kinesiske Sichuan køkken. Retten består af et fad med strimlet kylling, agurkestykker i små stave/tern og den skønneste spicy soya sauce toppet med forårsløg og sesamfrø. Server den med eller ovenpå nudler, ris, strimlede grønsager (grønsagsspaghetti), blomkålsris, eller med en knasende kålsalat. Prøv også at komme fyldet i en lun bao-bolle med gulerodsstrimler.

 

Du kan støde på denne populære ret i et utal af variationer, men vores fortolkning lægger sig tæt op ad den originale, bl.a. fordi Szechuan Peber indgår i retten. Szechuan Peber har en fantastisk smag med let styrke, og masser af citrus noter. Den giver en varm og prikkende fornemmelse i munden – det er svært at beskrive, det skal mærkes J

 

Bang Bang refererer til det træredskab, som i Kina bliver brugt til at strimle/trevle kyllingekødet med (bang bang = slå, smadre). Du kan bruge en kagerulle eller du kan trække kødet fra hinanden med 2 gafler. Grunden til at man ”slår” kyllingekødet er at løsne kødets tekstur, så den lækre soyasauce bedre kan klæbe til kyllingstrimlerne.

 

 

INGREDIENSER  

400 g kyllingebryst

2 agurker

Salt

 

Sauce:

2 spsk sojasauce

1 tsk sukker

2 tsk riseddike (eller anden eddike)

2 fed hvidløg, fintrevet

15 g ingefær, fintrevet

2 spsk ristet sesamolie

½ -1 stødt tsk szechuanpeber (brug morter eller hak det fint)

1 tsk chiliflager

 

Topping:

2 spsk sesamfrø

2-3 forårsløg

 

 

SÅDAN GØR DU

Start med at pochere (koge) kyllingebrysterne; Sæt en stor gryde med godt saltet vand på komfuret, når vandet koger, skrues helt ned og kyllingebrysterne tilsættes. Lad dem småsimre 4-5 min, sluk så helt for gryden og læg låg på. Lad kyllingen trække mindst 10-15 min.

 

Rør imens ingredienserne til saucen godt sammen, og smag til. Skær agurkerne ud i strimler eller stave og fordel på et fad.

 

Bank eller riv kyllingebrysterne fra hinanden og fordel kyllingen ovenpå agurkerne. Top med dressing, sesamfrø og finthakket forårsløg.

 

Server den med eller ovenpå nudler, ris, strimlede grønsager (grønsagsspaghetti), blomkålsris, eller med en knasende kålsalat. Prøv også at komme fyldet i en lun bao-bolle med gulerodsstrimler.

 

 棒棒鸡