Mens vi venter på White Nile Vanilla...

Som du måske ved, har Mill & Mortar investeret i en green-field vaniljeplantage i Uganda: White Nile Vanilla Project. Og mens vi venter på, at vores vaniljeranker vokser sig modne og begynder at producere, henter vi vores vanilje hos bønder i det omkring liggende område. Vores partner Mr.Clemens – som også står i spidsen for White Nile-projektet er en person, som vi har tillid til. Og tillid er faktisk nøgleordet, når man har med vanilje at gøre. Vaniljemarkedet er et vanskeligt marked ofte præget af og mange steder kriminelt marked med.

Vi ved at Mr. Clemens arbejder seriøst og målrettet efter de fair trade principper, som vi selv stræber efter. Derudover har han stor viden om og langerfaring med vaniljedyrkning og den efterfølgende bearbejdning af stængerne, ligesom han altid har fokus på kvalitet frem for volumen. Så hos ham er vi i gode hænder – og det føles fantastisk at vi igen kan præsentere økologisk estate vanilje af den fineste kvalitet.

Et par ord om 2022-høsten.....

Selvom priserne på vanilje er faldet, er de stadig ret høje når det gælder vanilje i gourmetkategorien.
Den gode nyhed er, at kvaliteten af 2022-høstenerne er en af de bedste, vi nogensinde har set. Forholdene har været gunstige, og bønnerne har fået lov til at modne på stokkene, så vanilje-niveauet er meget højt. Så i år får du får virkelig meget vaniljesmag til prisen.


Vi sorterer vores gourmetbønner eftervægt i følgende klasser:


•SUPERIOR - Vaniljestang, økologisk, 3-3,5 g


•EXCEPTIONAL - Vaniljestang, økologisk, 4-4,5 g


•SUPREME - Vaniljestang, økologisk, 5-6 g


•GRANDISSIMO - Vaniljestang, økologisk, 6-7 g


•EXTRA SELECT - Vaniljestang, økologisk 10 g 2-3 stk.


Vi har godt lager hjemme, men forventer også en stor efterspørgsel. Derfor anbefaler vi at lave jeres julebestillinger i god tid. Du er velkommen til at kontakte os.