Krydrede kødboller med Rose Harissa tomat sauce 

Her er en velkendt opskrift med et lækkert pikant twist. Intet kompliceret ved den, bare ren velsmag; nem at gå til og med masser af duft, saft og kraft til voksne og børn. 

Se opskriften herunder

INGREDIENSER 


TOMATSAUCE:

2 rødløg 

4 fed hvidløg

2 røde peberfrugter

2 dåser hakkede tomater

2 spsk. olivenolie

1 tsk. RoseHarissa

1 tsk. sukker

Pyramidesalt

Sort peber


KØDBOLLER:

600 g hakket oksekød

3 tsk. tørret Oregano

2 fed hvidløg

1/2 citronskal 

1 spsk. grovkornet sennep

1 æg

4 spsk. rasp

Pyramidesalt

Olivenolie   SÅDAN GØR DU:


Pil og hak løg og hvidløg fint. Rens peberfrugterne og skær dem i strimler. Svits løg og hvidløg på en stor, varm pande i olivenolie. Tilsæt peberfrugtstrimlerne sammen med tomater, Rose Harissa, sukker, salt og peber og lad det simre ved svag varme i ca. 40 minutter, gerne længere hvis muligt. Smag saucen til, og blend den til en helt fin konsistens. Hæld saucen tilbage i panden. 


Rør hakket oksekød sammen med oregano, finthakket hvidløg, citronskal, sennep, æg og rasp, tilsæt dernæst salt og peber til det er en lind fars. Form farsen til små frikadeller, og steg dem gyldne i olivenolie på en varm pande. 


Kom de færdigstegte boller over i tomatsaucen, og lad det simre videre i 5-6 minutter. Top med masser af koriander, og servér retten med fladbrød. Retten passer rigtig godt sammen med couscous, bulgur, quinoa eller ris. 


VELBEKOMME! 

  • Klassisk Nordafrikansk chilirub

    Rose Harissa er en aromatisk chilirub fra det nordafrikanske køkken til kød, fisk, supper, bønner og grønsager. Prøv Rose Harissa som base i supper eller simreretter eller drys på dine grønsags-, kød- eller fiskeretter inden tilberedning. Lav en våd Harissa - en Harissa sauce - ved at blande olie og Rose Harissa. Brug saucen til at pensle på dine ovn- eller grillretter, eller sæt skålen med Harissa sauce på bordet, så kan man selv 'spice' den færdige ret op. 

    I vores Rose Harissa finder du 3 slags chili, fennikel, spidskommen og koriander, samt et strejf af ægte kanel og rosenblade. En eksotisk blanding af varme krydderier, inspireret af det nordafrikanske køkken. Perfekt til kød, grønsager, supper og grønsager som lige skal have dét ekstra for at løfte retten op. 

Hvis du kan lide Rose Harissa, så kan du måske også lide:

Sale Off
2.sortering - Gaveæske til 6 dåser
10,00 kr
Sale Off
A Touch of Spice Gaveæske
219,00 kr172,00 kr
Sale Off
Allehånde i hele bær, ØKO
54,00 kr
Sale Off
Ananda's Ægte kanel, ØKO
54,00 kr