Asani kyllingelår med grøn persillesalat

BAHARAT ASANI er en nordafrikansk inspireret krydderiblanding, som består af varme krydderier som koriander, kanel, spidskommen, ingefær, kardemomme og chili blandet med krydderurterne oregano og rosmarin. Brug krydderiblandingen på lam, kylling og grøntsager. Bland Baharat Asani og salt og gnid rub’en direkte på kød og grøntsager, eller bland en marinade af Asani, appelsinsaft, salt og olie, og lad kødet ligge i marinaden, inden det grilles. Baharat Asani er også godt i gryderetter, tagine og supper.

Grillede kyllingelår med marokkansk persillesalat til 4 personer.

Se opskriften herunder

INGREDIENSER 


4 hele kyllingelår (over- og underlår)


MARINADE: 

1½ spsk. Baharat Asani  

1 tsk salt

1 presset appelsin 

et skævt olivenolie, frisk oregano


SALAT: 

1 bundt persille 

1 håndfuld korianderblade 

1 grøn peber 

8 små tomater 

 ½ rødløg 

 3 spsk. granatæblekerner 

 ½ citron saft 

Pynt evt. salaten med spirer


SÅDAN GØR DU:


Bland ingredienserne til marinaden, hæld den over kødet og lad trække minimum 1 time, og gerne længere. Du kan evt. lade kødet marinere i en plasticpose, så marinaden fordeles jævnt over kyllingestykkerne. Læg kyllingestykkerne med marinaden i en foliebakke og grill herefter kødet i ca. 30 minutter. Tag lårene af grillen, når kernetemperaturen er 75 grader. Du kan også grille kyllingelårene i en ovn.


Salat: Skær persille og korianderblade groft og sæt til siden. Skær dernæst grøn peber og tomater i små tern, pil rødløget og skær i tynde både. Anret de skårede tomater, de grønne pebertern og rødløg på en bund af persille og korianderblade. 


Drys granatæblekerner over og klem saften af den halve citron udover salaten. Top dernæst med spirer. Servér de varme grillede kyllingelår sammen med persillesalaten og et godt brød.


VELBEKOMME! 

 • Den perfekt rub til lam eller fjerkræ 

  Asani Bahrat er en eksotisk og økologisk blanding af varme krydderier og urter, inspireret af det nordafrikanske køkken. Perfekt til kød, grønsager eller dressering som lige skal have dét ekstra for at løfte retten op.

  Hvad er der i krydderiblandingen?
  Blandingen er bestående af økologiske krydderier som kanel, spidskommen, ingefær, kardemomme, chili, rosmarin og koriander. Enestående ingredienser som er med til at give Asani Bahrat sit eksotiske virke og smagsaftryk.

  Hvad kan Asani Bahrat bruges til i dit køkken?
  Blandingen gnides direkte på kødet, grønsagerne eller rodfrugter sammen med lidt olie og salt. Asani Bahrat kan også smagsætte gryderetter og taginer, saucer eller supper, eller drysses over rodfrugter og andet grønt i ovnen. Bland med rasp, sennep og smør for at få en sprød skorpe på din lammekølle eller rør sammen med honning elle farin for at få en fin glasering på dine ovnbagte grønsager. Kan også sagtens blandes i en simpel, lækker marinade blot med brug af krydderier og et lille strejf af friskpresset appelsin som kødet derefter marineres i.

Hvis du kan lide Asani Bahrat, så kan du måske også lide:

Sale Off
2.sortering - Gaveæske til 6 dåser
10,00 kr
Sale Off
A Touch of Spice Gaveæske
219,00 kr172,00 kr
Sale Off
Allehånde i hele bær, ØKO
54,00 kr
Sale Off
Ananda's Ægte kanel, ØKO
54,00 kr