BANG BANG KYLLING, 4 personer 

En enkel, og utrolig velsmagende ret fra det kinesiske Sichuan køkken. Retten består af et fad med strimlet kylling, agurkestykker i små stave/tern og den skønneste spicy soya sauce toppet med forårsløg og sesamfrø. Server den med eller ovenpå nudler, ris, strimlede grønsager (grønsagsspaghetti), blomkålsris, eller med en knasende kålsalat. Prøv også at komme fyldet i en lun bao-bolle med gulerodsstrimler.
 
Du kan støde på denne populære ret i et utal af variationer, men vores fortolkning lægger sig tæt op ad den originale, bl.a. fordi Szechuan Peber indgår i retten. Szechuan Peber har en fantastisk smag med let styrke, og masser af citrus noter. Den giver en varm og prikkende fornemmelse i munden – det er svært at beskrive, det skal mærkes.
 
Bang Bang refererer til det træredskab, som i Kina bliver brugt til at strimle/trevle kyllingekødet med (bang bang = slå, smadre). Du kan bruge en kagerulle eller du kan trække kødet fra hinanden med 2 gafler. Grunden til at man ”slår” kyllingekødet er at løsne kødets tekstur, så den lækre soyasauce bedre kan klæbe til kyllingstrimlerne.

Se opskriften herunder

INGREDIENSER 


INGREDIENSER  

400 g kyllingebryst

2 agurker

Pyramide salt

 

SAUCE:

2 spsk. sojasauce

1 tsk sukker

2 tsk. riseddike (eller anden eddike)

2 fed hvidløg, fintrevet

15 g fintrevet ingefær

2 spsk. ristet sesamolie 

½ -1 stødt tsk. szechuanpeber 

1 tsk chiliflager

 

TOPPING:

2 spsk. sesamfrø

2-3 forårsløg


SÅDAN GØR DU:


Start med at pochere (koge) kyllingebrysterne; Sæt en stor gryde med godt saltet vand på komfuret, når vandet koger, skrues helt ned og kyllingebrysterne tilsættes. Lad dem småsimre 4-5 min, sluk så helt for gryden og læg låg på. Lad kyllingen trække mindst 10-15 min.

 

Riv ingefær og hvidløg fint, tag szechuanpeber og hak fint eller brug en morter. Rør imens ingredienserne til saucen godt sammen, og smag til. Skær agurkerne ud i strimler eller stave og fordel på et fad.


Bank eller riv kyllingebrysterne fra hinanden og fordel kyllingen ovenpå agurkerne. Top med dressing, sesamfrø og finthakket forårsløg.

 

Server den med eller ovenpå nudler, ris, strimlede grønsager (grønsagsspaghetti), blomkålsris, eller med en knasende kålsalat. Prøv også at komme fyldet i en lun bao-bolle med gulerodsstrimler.


VELBEKOMME! 

  • Hvor kan man bruge Timur Szechuan?

    Timur Szechuan er jo helt oplagt i det kinesiske køkken og gør sig rig-tig godt i marinader eller crusts til kød, blandet med andre krydderier og krydderurter, friske som tørrede. I chutneys, saltsyltede eller fermenterede grønsager vil Szechuan peber også komme til sin ret. Vi har endda set den anvendt i chokolade mousse...Why not?

Hvis du kan lide Szechuan Peber, så kan du måske også lide:

Sale Off
2.sortering - Gaveæske til 6 dåser
10,00 kr
Sale Off
A Touch of Spice Gaveæske
219,00 kr172,00 kr
Sale Off
Allehånde i hele bær, ØKO
54,00 kr
Sale Off
Ananda's Ægte kanel, ØKO
54,00 kr