Indiske kødboller med Garam Masala

Denne opskrift har vi fået af Amanda og Mathilde fra mummum.dk - De har et fint opskriftsunivers, hvor du kan hente god inspiration til hverdagsretterne. 

Boller i karry er en ret vi alle kender. I denne opskrift er saucen piftet op med en garam masala og kødbollerne er lavet med kyllingfars.  Forberedelsestiden er ca. 30 minutter og opskriften er til 4 personer. 

Se opskriften herunder

INGREDIENSER 


KØDBOLLER:

450 g. kyllingfars

3 fed hvidløg

1 løg

1 dl. havregryn

1 æg

Frisk persille

Pyramide Salt

 Sort peber

1 terning hønsebouillon 


INDISK-SAUCE: 

2 løg

4 fed hvidløg

4 tsk. tomatpure 

1 terning hønsebouillon

1 dl. vand

800 ml. kokosmælk 

4 tsk. Garam Masala

2 tsk. Columbo Curry


ANDET: 

400 g. ris


SÅDAN GØR DU:


KØDBOLLER: 

Løg, hvidløg og persille hakkes fint. Alle ingredienser blandes sammen til en ensartet fars. Hvis farsen er for tynd, så tilsættes lidt ekstra havregryn. Hvis den er for tør, så tilsættes lidt vand eller mælk. 


En gryde med vand og en hønseboullion bringes i kog. Der formes små kødboller af farsen. Der koges 8-10 stk. af gangen (alt afhængig af størrelsen på din gryde) ved at sænke kødbollerne ned i vandet. Kødbollerne flyder op til overfladen når de er ved at være færdige, men tjek lige en enkelt ved at skære den over, inden du tager dem op. 


De færdige kødboller placeres i en skål eller på en tallerken og overdækkes evt. med et viskestykke, film etc. indtil de skal bruges igen. 


SAUCE: 

Hak løg og hvidløg fint. En gryde eller pande varmes op med 2 spsk. olie. Tilsæt løg og hvidløg og lad det sautere et par minutter. Tilsæt tomatpure og alle krydderierne. Vend det godt rundt med løg og hvidløg. 


Tilsæt herefter 1 dl. vand sammen med 1 hønsebouillonterning og kokosmælk. Lad det hele simre 5-10 minutter eller indtil det begynder at tykne. Smag til med salt og peber


Hvis saucen er lidt tynd (der kan være forskel på den kokosmælk man bruger), så kan du jævne den lidt med enten hvedemel eller majsstivelse. Rør lidt hvedemel eller majsstivelse op i lidt vand. Tilsæt lidt af jævningen til saucen indtil du har den ønskede konsistens. 


Tilsæt til sidst kødbollerne til saucen og rør det godt rundt. 


Server med kogte ris og evt. naanbrød.


VELBEKOMME! 

  • En klassisk indisk blanding.

    Garam Masala betyder ”stærk blanding” og indgår i mange af de mest populære retter i det indiske køkken. Kombineres gerne med andre krydderier for at give retten sit særpræg, alt efter hvilke råvarer, der bruges. Bruges til efterkrydring i modsætning til karry, der gerne må ristes med i starten af tilberedningen.
  • 56,00 kr

Hvis du kan lide Smokey Sally, så kan du måske også lide:

Sale Off
2.sortering - Gaveæske til 6 dåser
10,00 kr
Sale Off
A Touch of Spice Gaveæske
219,00 kr172,00 kr
Sale Off
Allehånde i hele bær, ØKO
54,00 kr
Sale Off
Ananda's Ægte kanel, ØKO
54,00 kr