Glaseret laks med nudler, grønt og Double Garlic Pepper

Enkel og velsmagende ret, som med fordel kan suppleres med flere grøntsager. Laksen kan sagtens spises kold i en salat næste dag. Kan også bruges som fyld i bao, friske forårsruller eller serveres med kogte ris.

Opskrift (4 pers.) herunder

INGREDIENSER 


4 laksefiletter


SAUCE:

2 spsk. honning

3 spsk. soja

3 spsk. sesamolie

3 spsk. risvinseddike

2 tsk. Double Garlic Pepper

½ tsk. Sort peber
½ tsk. Pyramide saltTILBEHØR:

250 g fuldkornsnudler

4 forårsløg

1 spsk. sesamfrø

Evt. mere grønt


SÅDAN GØR DU:


Varm en pande godt op og læg laksefiletterne på den varme pande på skindsiden i cirka 4-5 minutter, vend laksen og steg den i  yderligere 1-2 minutter.


Mens laksen steger, piskes ingredienserne til saucen godt sammen. Tag laksen af panden og hæld saucen på - lad den koge ind i cirka 2-3 minutter, kom laksen tilbage på panden i saucen, fordel dernæst saucen på laksefiletter og lad det hele simre i yderligere 3-4 minutter.


Serveres med kogte fuldkornsnudler, fintsnittet forårsløg og et drys sesamfrø, og evt dampede grøntsager, fx sukkerærter, broccoli, gulerødder eller din favoritter. Er der ekstra sauce tilbage, så vend endelig grøntsagerne rundt deri eller hæld dem over nudlerne. 


Laksen kan sagtens spise kold næste dag, og kan også bruges som fyld i bao, friske forårsruller eller serveres med kogte ris. 

 VELBEKOMME! 

  • Double Garlic Pepper er vores nye økologiske alt i ét krydderi. 

    Enkelhed med stor effekt. Vi kunne ikke lade være, selvfølgelig kunne vi ikke det ... Når nu vi har fundet to megalækre og ret forskellige typer hvidløg – endda dyrket i Europa, så er det da oplagt med en blanding, hvor de begge indgår. Og det er det vi har gjort; helt enkelt, men med
    stor effekt.


    Hvad smager den af?
    To slags hvidløg med hver sin smagsegenskab: Tørret hvidløg fra Syditalien giver både skarphed og en dejlig let ristede sødme. Sort hvidløg fra Cordoba tilføjer den eftertragtede og uundværelige umami effekt. Og to slags pebre: Den skønne Thysmada sort peber fra Sri Lanka og en mild rød chilipeber fra Spanien, giver det perfekte hotte indspark. Pas på, for du kan godt blive afhængig af den.

Hvis du kan lide Double Garlic Pepper, så kan du måske også lide:

Sale Off
2.sortering - Gaveæske til 6 dåser
10,00 kr
Sale Off
A Touch of Spice Gaveæske
219,00 kr172,00 kr
Sale Off
Allehånde i hele bær, ØKO
54,00 kr
Sale Off
Ananda's Ægte kanel, ØKO
54,00 kr