Bagt laks med Za'atar-crust og sprød kålsalat

Opskriften er supernem og tager ikke mange minutter at bikse sammen. Laksen smager vidunderligt med den krydrede crust og den grønne salat er frisk, blød og knasende på samme tid. Ingredienserne i salaten kan du selvfølgelig variere efter smag og hvad køleskabet ellers byder på. Opskriften rækker til 4 personer.  

Se opskriften herunder

INGREDIENSER 


LAKS:

2 spsk. Za'atar

1 spsk. olivenolie

tsk. Pyramide salt

4 stk. Laksefileter 


SALAT:

200 g spidskål

100 g salat

½ agurk

2 dl. grønne ærter

1 håndfuld bredbladet persille

2 stk. avocadoer

25 g pistacienødder


DRESSING:

½ citronsaft

1 spsk. honning

4 spsk. olivenolie

Pyramide salt 

Sort peber


SÅDAN GØR DU:


Start med at rør Za'atar sammen med olie og pyramide salt og fordel blandingen over laksen. Læg dernæst laksen på et stykke bagepapir og bag den i ovnen ved 200 g i ca. 12 - 15 minutter. 


Snit spidskål helt fint, og kom det i en skål sammen med det andet grønt fx feldsalat, snit agurk i små tern og kom i, til sidst tilføjes de grønne ærter. Skyl og hak persille fint og bland den i salaten med tern af avocado. Hak pistacienødderne groft og stil dem til side indtil salaten skal serveres, så de ikke bliver bløde. 


Pisk citronsaft sammen med den flydende honning, olie og pyramide salt og peber, og vend dressingen godt i salaten - drys til sids med nødderne. Servér laksen med salat, og evt. et godt stykke brød til.  


VELBEKOMME! 

  • Et klassisk mellemøstligt krydderi med et væld af muligheder 

    Za'atar er en klassisk mellemøstlig krydderurte-blanding som du kan bruge som rub over fisk, kød eller grønsager både før og efter tilbedredningen, eller du kan lave marinade, dressing eller dip med den. Za'atar frisker selv de enkleste måltider op, den smager skønt som drys på æg, tomat, salat, suppe, hummus, grillet fisk eller grønt... Du kan også prøve den traditionelle måde at servere Za'atar på, dvs. rent, som en enkel tapas med en skål olie og godt brød, hvor du dypper brødet i olie og derefter Za'atar. 

    Vores Za'atar består af krydderurterne, timian, oregano og merian, som giver et friskt og urteagtig touch, lidt syre fra sumak og en nøddeagtig smag fra ristet sesam. 
  • 56,00 kr

Hvis du kan lide Smokey Sally, så kan du måske også lide:

Sale Off
2.sortering - Gaveæske til 6 dåser
10,00 kr
Sale Off
A Touch of Spice Gaveæske
219,00 kr172,00 kr
Sale Off
Allehånde i hele bær, ØKO
54,00 kr
Sale Off
Ananda's Ægte kanel, ØKO
54,00 kr