Sale Off
Karl Otto, ØKO
Sale Off
Pyramide Salt
Sale Off
Sre Ambel, sort, Cambodia

Risotto con Karl Otto

Den eftertragtede og kostbare Karl Johan svamp regnes for at være kongen over naturens spiselige svampe. svampens milde nøddeagtig smag forstærkes, når den tørres og den er som skabt til at spille hovedrollen i de retter, den indgår i. Her har vi blandet de granulerede økologiske svampe med tørret kruspersille og hvidløg - og i dåsen finder du også en lille pose blå kornblomster til at drysse ud over den færdige ret. 

Her får du en opskrift på en klassisk risotto, men du kan sagtens erstatte risene med hvedekerner eller perlebyg. Vær bare opmærksom på andre tilbedredningstider. Du kan også friske risottoen op med lidt grønsager, fx friske asparges, ærter, spinat eller grønkål. 

Se opskriften herunder

INGREDIENSER 


50 g smør/olivenolie

1 løg, finthakket 

200 g risotto ris

2 spsk. Karl Otto

2,5 dl hvidvin 

1 l. varm kyllingefond eller bouillon

75 g parmesan

Friskkværnet peber

Pyramide salt SÅDAN GØR DU:


Det finthakket løg klares i olivenolie. Kom herefter Karl Otto og risotto ris i gryden og lad det sautere i et par minutter til risene bliver gennemsigtige. 


Hæld så hvidvin i gryden og lad det simre jævnt, til hvidvinen er kogt ind. Nu skal bouillonen arbejdes ind i risene. Lidt ad gangen tilsætter du den varme bouillon, imens du rører grundigt hver gang. Lad risene opsuge det meste af væden, inden du hælder en ny sjat i gryden. Fortsæt til der ikke er mere bouillon, det tager ca. 16-18 minutter. Når risen er mør og risottoen er cremet og let flydende (den må endelig ikke være for bastant), smager du den til med friskkværnet peber og evt. salt


Til sidst røres den revne parmesan i risottoen - rør grundigt, inden den hviler et par minutter. 


Pynt med frisk krydderurt, evt. lidt fintrevet citron og de smukke blå kornblomster. Servér en sprød, grøn salat til med en god eddike dressing. 


VELBEKOMME! 

  • Til risotto, saucer og perleotto

    En fryd for øjet og ganen. Den økologisk høstede Karl Johan svamp spiller hovedrollen i denne lækre blanding med hvidløg, kruspersille, sort peber i birollerne. Et drys af spiselige blomster på den færdige ret giver star quality. Blomsterne har vi pakket i en lille pose for sig, så du kan bruge den til drys over din færdige ret.
  • 56,00 kr

Hvis du kan lide Karl Otto, så kan du måske også lide:

Sale Off
2.sortering - Gaveæske til 6 dåser
10,00 kr
Sale Off
A Touch of Spice Gaveæske
219,00 kr172,00 kr
Sale Off
Allehånde i hele bær, ØKO
54,00 kr
Sale Off
Ananda's Ægte kanel, ØKO
54,00 kr