Kylling med grøntsager, linser og Flaming Dust

Kylling med masser af smag i selskab med sæsonens grøntsager, danske Anicia linser fra Pure Dansk og vores egen Flaming Dust. Forberedelsestiden er ca. 20 minutter og selve tilberedningen er 45 minutter. Opskriften rækker til ca. 4 personer. 

Se opskriften herunder

INGREDIENSER 


1 dl tørrede linser

1 hel kylling (1,4-1,6 kg)

2 spsk.Flaming Dust

3 rødløg

2 peberfrugter

4 gulerødder

4 fed knust hvidløg

4 kviste timianblade

¼ kg cherrytomater

75 g mandler, evt. Salte Røg Mandler

1 lille bundt persille

Salt

Peber

Olie


SÅDAN GØR DU:


Bland rub’en og gnid den godt ind i stegen, som du derefter pakker ind i film. Lad den hvile 12-24 timer. Skyl de tørrede Anicia linser og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i min. 10 timer, evt. natten over. 


Dagen efter hældes vandet fra linserne. Kyllingen parteres i underlår, overlår og bryst, del eventuelt hvert bryststykke i to. Du kan også anvende dansk kylling, som allerede er skåret i stykker. Derefter pil løgene og skær dem i kvarte. Skyl, rens og skær peberfrugt og gulerødder i grove tern

Skyl og skær tomater i halve. Pil hvidløg og giv dem et lille slag med en flad hånd, så skallen bliver på men de har åbnet sig en smule


Tænd ovnen på 200°C. Tag et ovnfast fad og hæld olie i bunden. Læg kylling, løg, peberfrugt, gulerødder, hvidløg og halvdelen af tomaterne og de udblødte linser i fadet. Krydr med Flaming Dust, salt og peber og læg friske timiankviste på toppen. (Du kan også bruge en BBQ rub - se nederst)


Sæt fadet i ovnen i 30 min. Efter 30 min. tilsættes mandlerne og resten af tomaterne til kyllingefadet og sættes tilbage i ovnen i ca. 15 min. 


Drys resten af de udblødte linser, friske timankviste og hakket persille på toppen og servér eventuelt med en af vores mange salater med linser, ærter eller hestebønner


VELBEKOMME! 

 • Prisvindende grillkrydderi - No 1 BBQ Rub

  Krydderiblanding skaber en udsøgt smag på baggrund af grundingredienserne fennikel, lakridspulver og stjerneanis på en bund af ingefær og oregano, tilsat varme og styrke fra røget paprika og dilip’s chili.

  Flaming Dust er Mill & Mortar’s krydderiblanding som bl.a. vandt første pladsen ved DM i BBQ. I 2013 var Mill & Mortar sponsor for kategorien ”Bedste Grillkrydderi” ved DM i BBQ i Svendborg. Det kom der en suveræn lækker og anderledes rub ud af. 17 BBQ Teams dystede om førstepladsen om at få deres rub sat i produktion hos Mill and Mortar.

  Hvad er der i Flaming Dust?
  Som i vores andre krydderiblandinger er FLAMING DUST uden salt og tilsætningsstoffer. Det er en blanding der er fremstillet på baggrund af bl.a. fennikel, ingefær, oregano, røget paprika, dilip's chili og lakridspulver.

  Hvordan bruger du Flaming Dust i din madlavning?
  Flaming Dust anvendes som rub på alle typer af kød, i særdeleshed kylling og gris. Ibland 2 tsk salt og 2 tsk brunt sukker til 1,5 tsk BBQ Rub. Rul eller gnid blandingen ind i kødet og lad det marinere ½-1 time før det grilles eller steges.
 • 56,00 kr

Hvis du kan lide Flaming Dust, så kan du måske også lide:

Sale Off
2.sortering - Gaveæske til 6 dåser
10,00 kr
Sale Off
A Touch of Spice Gaveæske
219,00 kr172,00 kr
Sale Off
Allehånde i hele bær, ØKO
54,00 kr
Sale Off
Ananda's Ægte kanel, ØKO
54,00 kr