Historien bag Cake Factor

I foråret 2017 fik vi besøg på krydderifabrikken af den seriøse kagenørd og kagebogsforfatter Ditte Julie Jensen – også kendt fra Den Store Bagedyst. Hun kom til os med en baby under armen og en klar idé om at udvikle en krydderblanding, der kan bruges i det søde køkken.

Hendes udgangspunkt var passionen for det lille ekstra touch, som krydderier kan tilføje det søde køkken – og samtidig var hun ”træt af de mange små krydderiposer i skuffen, som var løbet ud af dato – og de lange opskrifter, hvor der skal bruges lidt af det ene og lidt af det andet krydderi”!

Ditte savnede simpelthen én spicy luksusblanding – et alt i ét krydderi – som passede i det søde køkken sådan helt generelt, og især til frugt og bær.

Den slags initiativer kan vi i Mill & Mortar godt li’, så Ditte fik lov til at gå på jagt i vores store råvarelager og udvælge krydderier til diverse tests. Det tager tid at udvikle en krydderiblanding og det er vigtigt at få testet blandingen sammen med de råvarer den skal fungere sammen med, så efter mange lækre søde kreationer fra Dittes hånd, kom vi frem til det, som nu er krydderiblandingen CAKE FACTOR.


Ditte kalder blandingen ”en slags umami, som du altid kan bruge, når du leger og er kreativ i det søde køkken!” UMAMI betyder helt enkelt bare velsmag på japansk, så det giver sådan set god mening, for det er lige præcis det som Cake Factor kan, nemlig at give en sofistikeret og afrundet velsmag i det søde køkken.


Vil du vide hvilke ingredienser, der er i blandingen kan du se det her

Det er nu gået 2 år siden Cake Factor blev lanceret, og det er såååå sjovt at følge alle de måder krydderiet i dag bliver brugt på….


I sommeren 2017 præsenterede vi verdens skønneste krydderiblanding specielt egnet til sensommerens frugt og bær, troede vi….! Bevars Cake Factor fungerer sindssygt godt sammen med blommer, kirsebær, pærer, brombær, æbler, druer – ja faktisk det meste frugt. I frugtgrøden, med de syltede sager og i kager med frisk frugt.


Men Ditte trak også blandingen i alle mulige andre retninger, både dengang og i tiden der er gået. I dag ser vi Cake Factor brugt i flødeboller, fyldte chokolader, is, grød, yoghurt, gløgg og kakao, kammerjunkere, konfektbarer, mousse, romkugler, cheesecake, honninghjerter, vafler, træstammer, småkager og selvfølgelig i et væld af frugt- og krydderkager. I den mere overraskende afdeling, har vi set, at Cake Factor er røget i den store simreret og i spaghettien med kødsovs!


Cake Factor mazarintærte med marinerede blommer – se opskrift her.

Lige nu er der masser af skønne efterårsfrugter – der er fortsat vilde brombær og masser af danske æbler og pærer! Hvis du mangler inspiration kan du helt sikkert finde en opskrift i Ditte Julies opskriftsunivers.

Tak til Ditte og tak til alle jer der gider dele jeres kager og opskrifter med os, det er i sandhed inspirerende

Sale Off
Cake Factor, ØKO
56,00 krUdforsk vores krydderier

Sale Off
Shawarma Hack, ØKO
56,00 kr
Sale Off
Triple Lemon Pepper, ØKO
56,00 kr
Sale Off
Karl Otto, ØKO
56,00 kr
Sale Off
Hey Falafel, ØKO
56,00 kr