Flaming Dust igen

Juni måneds krydderi må være Flaming Dust – selvom meget er sagt og skrevet om krydderblandingen i det forløbne år.

I denne tid går vi og liner op til det kommende DM i Grill, hvor vi igen er sponsor i krydderikategorien ”Bedste Grillkrydderi”. Vi glæder os helt tosset til at tilbringe sidste weekend i juni i Svendborg, hvor der er fantastisk stemning og ægte entusiasme rundt omkring grillerne. Der er gang i den døgnet rundt i de to dage, som konkurrencen varer. Grillholdene har jo selvfølgelig det vildeste udstyr, og det er så sjovt at gå rundt at blive inspireret og lurer grilltips af.


Vi håber selvfølgelig på, at vi får endnu en vinder til vores ”No 1 BBQ” serie, som vi kan få lov at præsentere for vores kunder.


Sidste års vindere, Jenny og Thomas fra det svenske hold Flaming Pig BBQ har lavet en del research og mener at Flaming Dust er verdens første BBQ rub med lakrids! Yes, tænker nogen og åh, nej, siger andre – ikke mere mad med lakrids, nu må det stoppe. Men lakridssmag er jo mere end lakrids, for sammen med anis nuancer fra stjerneanis og fennikel, blandet med sødmen fra oregano og ingefær, og med power fra Røget Paprika og Dilip’s Chili er Flaming Dust en virkelig elegant og sammenhængende krydderiblanding. Jeg er ikke selv vild med lakrids i maden, men denne her kan jeg altså virkelig godt lide for her er lakridsen ikke på nogen måde dominerende.


Og det er der heldigvis masser af andre, der giver os ret i. Det er imponerende at se, at bloggere og madentusiaster fra ind- og udland har afprøvet Flaming Dust blandingen på råvarer, som fjerkræ, fisk, lyst og rødt kød, grønt, frugt og dessert, her er links til et par stykker af dem:


Thomas Jaime Alcayaga har lavet Butterflied kylling med couscous:

https://madetmere.dk/butterflied-kylling-med-stegt-couscous/


Gorm Wisweh har lavet kalv i vacuum:

https://blog.bahne.dk/kalveculotte-vakuum/


Torsten, tysk grillentusiast og blogger, Flaming Dust på bøf:

https://bbqpit.de/flaming-dust/


Fiskespyd med Flaming Dust, som vi selv har lavet:

https://millmortar.com/?p=1407


Og til sidst får du det svenske Team Flaming Pig’s bud på en dessert, nemlig Ananas med Flaming Dust og Marshmellow:

Skær ananassen i mindre stykker og lad stykkerne marinere med agave sirup og Flaming Dust i ca. en halv time. Kom ananas stykkerne på grillspyd og afslut med en marshmellow (ca. 2×2 cm). Grill ganske kortvarigt – til Marshmellow’en har taget lidt farve og server straks. Hvis man rigtig skal give den gas kan man stænke marsmellow’en med Absinth i 10 minutter inden, de grilles.


God fornøjelse med Flaming Dust og måske ses vi til DM i BBQ 2014Udforsk vores krydderier

Sale Off
Shawarma Hack, ØKO
56,00 kr
Sale Off
Triple Lemon Pepper, ØKO
56,00 kr
Sale Off
Karl Otto, ØKO
56,00 kr
Sale Off
Hey Falafel, ØKO
56,00 kr