Nye flagesalte

Vi har efter lang tids søgen fundet en fantastisk flagesalt. Og usædvanlig nok har vi fundet det inde på det spanske fastland.

Her ligger saltfarmen Saline La Fortuna ved Villena midt i Alicante regionen, ca 40 km fra havet. De naturlige saltkilder spreder sig over et område på 70 ha. og er blevet udnyttet til fremstilling af salt siden Middelalderen, da Murcia var et kongerige.

Underjordiske kilder løber gennem saltårer, skabt af fordampning af havområder over millioner af år og isoleret og begravet dybt i jorden af landskabets tektoniske bevægelser.

Saltet er ved udvinding helt uberørt og rent og fyldt af de oprindelige mineraler og sporstoffer.

Vandet fra de salte kilder ledes ud i saltdamme, og udvindes af de salte kilder efter de gamle håndværkstraditioner, der er blevet holdt i hævd siden Murcia var et kongerige. Saltet tørres i Middelhavssolen og af Alicante’s hede vind, der fejer over området. Flagesalt høstes fra saltdammenes overflade, hvor de rives sammen, så snart de krystalliserer. Kværnsaltet krystalliserer på bunden af dammene og brydes op i store stykker, hvorefter de males til en ensartet kornstørrelse.

Saltmesteren på La Fortuna er inspireret af sine omgivelser og smagssætter det skønne flagesalt med vin fra regionen, naturlig citrus olie og citrontimian, eller flerfarvede pailletter af havtang. Inspireret af den spanske røgede paprika, har La Fortuna også sin egen røgeovn, hvor saltet tørrøges over spansk egetræ. Endelig er den smukke sorte dekorationssalt – farvet af aktivt kul – endnu et mesterstykke fra saltmesterens hånd.

Flagesalt er perfekt til anretning eller på bordet og de små flager er en fryd for øjet og smelter på tungen. I Mill & Mortar’s serie af salte findes også Pyramidesalt samt Kværnsalt.Udforsk vores krydderier

Sale Off
Shawarma Hack, ØKO
56,00 kr
Sale Off
Triple Lemon Pepper, ØKO
56,00 kr
Sale Off
Karl Otto, ØKO
56,00 kr
Sale Off
Hey Falafel, ØKO
56,00 kr