Creme Brulée med Tonkabønner

Tonkabønnen er blevet meget populær i de senere år specielt i det søde køkken. Bønnen har en intens aroma af vanilje, skovmærke og bittermandel. Andre nævner sandeltræ, magnolie, nellike og endda pære. Ditsen har lavet desserten og den smager himmelsk og består af få ingredienser. (6 personer) 

Se opskriften herunder

INGREDIENSER 


5 dl piskefløde

6 æggeblommer 

100 g sukker

1/2 tsk. vaniljepulver 

1 stk. fint revet Tonka bønne


SÅDAN GØR DU:


Tænd ovnen på 140 grader. Start med at pisk æggeblommer, vanilje og sukker godt sammen. Riv Tonkabønnenfint og kom i en gryde med fløden. Kog fløden og den fintrevet  tonkabønnen   op og tag gryden af varmen. 

Hæld forsigtigt og lidt af gangen den varme fløde i æggeblandingen mens der fortsat piskes. Dernæst kom den samlede blanding i seks ovnfaste forme og bag dem ved 140 grader i ca. 40 minutter eller indtil cremen har sat sig. 

Når de er færdigbagt sættes de på køl i min. 4 timer eller natten over. Inden servering drysses overfladen med sukker og karamelliseres med en gasbrænder for at få et sprødt låg. 

Tip: i stedet for Tonka bønne kan du selvfølgelig også bruge vanilje. 


VELBEKOMME! 

  • Et dessertkrydderi i særklasse. 

    Hvad er Tonka bønner?
    Tonka bønner er frøene fra det blomstrende Cumaru træ, der primært vokser i Central- og Sydamerika. Bønnerne er aflange, mørke og rynkede og ligner nærmest en stor indtørret rosin. Vores Tonka bønner er økologiske og fra Brasilien.

    Sådan dufter og smager Tonka bønner?
    Tonka bønnen har en intens aroma af vanilje, skovmærke og bittermandel. Andre nævner sandeltræ, magnolie, nellike og endda pære. Har før i tiden været brugt som erstatning for vanilje og har derfor i århundreder været anvendt til bl.a at fremstille parfumer.
  • 54,00 kr

Hvis du kan lide Tonka Bønne, så kan du måske også lide:

Sale Off
2.sortering - Gaveæske til 6 dåser
10,00 kr
Sale Off
A Touch of Spice Gaveæske
219,00 kr172,00 kr
Sale Off
Allehånde i hele bær, ØKO
54,00 kr
Sale Off
Ananda's Ægte kanel, ØKO
54,00 kr