Agurkesalat med sumak

En meget simpel og klassisk salat, der er forfriskende og super nem at lave. Den smager godt til grillet kød, især lammekød. Du kan evt. tilsætte lidt avocado til salaten, det giver den lidt mere fedme og fylde. Opskriften er fra kogebogen "Meze" af Rukiye Benli. Besøg Rukiye's hjemmeside her, hvor bogen kan købes, og følg hende på Instagram @rukiyebenli

INGREDIENSER 


4-5 skoleagurker

½ rødløg

100 g feta

5 g dild

1-2 tsk. sumak

½ citron, saften herfra

3 spsk. olivenolie 

salt

  


SÅDAN GØR DU:


Skær skoleagurkerne ud i mindre stykker. Skær rødløget i tynde skiver. Skær eller smuldr fetaen i mindre stykker. Hak dild groft.


Bland agurker, rødløg, feta og dild, og smag det til med sumak, citronsaft, olivenolie og salt.

Servér salaten med det samme.


  • Smuk bourgognerød farve
    Sumak er et alsidigt krydderi, der tilfører en frugtig, syrlig og citrusagtig note til din madlavning. Det er særligt populært i landene rundt om Middelhavet og i det mellemøstlige køkken, hvor krydderier indgår i marinader, rubs og dips – eller drysses direkte på maden inden servering. Sumak er et af de få krydderier, der har en distinkt syrlig smag og anvendes derfor i det mellemøstlige køkken på samme måde som mand andre steder i verden ville anvende eddike, citron eller tamarind. Sumak indgår i den kendte krydderiblanding Za’atar og bruges i dressingen til den skønne brødsalat Fattoush.

    Hvor kommer Sumak fra?
    Sumak vokser på buske i tætte, koniske klaser og bærrene er klar til høst, når de når en dybrød farve. Bærrene tørres og males til et groft pulver, som har en smuk bourgognerød farve. Vores sumak er økologisk og er helt ekstraordinært tilsat 3% salt før det stødes. Det er for at lette formaling af de bløde bær og sikre en optimal konservering.

Hvis du kan lide Sumak, så kan du måske også lide:

Sale Off
Shawarma Hack, ØKO
56,00 kr
Sale Off
Triple Lemon Pepper, ØKO
56,00 kr
Sale Off
Karl Otto, ØKO
56,00 kr
Sale Off
Hey Falafel, ØKO
56,00 kr