Karismatiske blomkålsbøffer med brunet smør og kapers

Cabbage Karma er en elegant økologisk krydderiblanding til kål og grønne retter.

I samarbejde med Ditte Ingemann, madskribent, kogebogsforfatter, blogger og frem for alt grønsagselsker, har vi udviklet denne unikke blanding som består af korianderfrø, infuseret med olie fra orangeskal, fennikelfrø, sumak, sort peber og citrontimian.

”Grøntsagerne har altid været omdrejningspunktet i mit køkken og jeg bruger masser af krydderier i mine opskrifter – jeg elsker de varme krydderier, som kan være krydrede uden at være stærke og milde uden at være kedelige. Med Cabbage Karma har jeg fået ét krydderi, som jeg kan bruge både i det varme og i det kolde køkken, og så smager det fantastisk sammen med alle kåltyper, lige fra spidskål og broccoli til blomkål og palmekål.” (Ditte Ingemann). Opskriften rækker til ca. 4 personer.

Se opskriften herunder

INGREDIENSER 


1 blomkål

olivenolie

Pyramide salt  

 Sort peber

2 tsk. Cabbage Karma 

50 g smør

50 g hasselnødder

4 spsk. kapers

1 håndfuld persille


SÅDAN GØR DU:


Skær blomkålet ud i skiver á 1 cm. Vend dem med en smule olivenolie og krydr med salt, peber og Cabbage Karma. Steg blomkålsbøfferne ca. 4-5 minutter på hver side.


Rist hasselnødderne på en tør pande til de bliver gyldne og den brune hinde løsner sig. Lad nødderne køle en smule af, før du nulrer hinderne af og hakker nødderne groft.


Smelt smørret i en lille gryde og lad det lige så stille blive brunligt. Tag gryden af varmen og lad smørret stå og bundfælde sig. Tag det klarede, brunede smør, som ligger øverst i gryden, op med en ske og fordel det over blomkålsbøfferne. Top med grofthakkede hasselnødder, hakket persille og kapers.


VELBEKOMME! 

  • Perfekt til kål og andet grønt.
    Rå, stegt, grillet, bagt og fermenteret. We love cabbage, all kinds! Det er billigt og vi ved at det er rigtig godt for os at spise. Men det kan være en udfordring at få inspiration til at gøre kålretter nemme og spændende at gå til.

    I samarbejde med Ditte Ingemann, madskribent, kogebogsforfatter, blogger og frem for alt grønsagselsker, har vi udviklet denne unikke blanding som består af korianderfrø, infuseret med olie fra orangeskal, fennikelfrø, sumak, sort peber og citrontimian.

    Hvad mener Ditte Thuesen?
    ”Grøntsagerne har altid været omdrejningspunktet i mit køkken og jeg bruger masser af krydderier i mine opskrifter – jeg elsker de varme krydderier, som kan være krydrede uden at være stærke og milde uden at være kedelige. Med Cabbage Karma har jeg fået ét krydderi, som jeg kan bruge både i det varme og i det kolde køkken, og så smager det fantastisk sammen med alle kåltyper, lige fra spidskål og broccoli til blomkål og palmekål.” (Ditte Thuesen)
  • 56,00 kr

Hvis du kan lide Cabbage Karma, så kan du måske også lide:

Sale Off
2.sortering - Gaveæske til 6 dåser
10,00 kr
Sale Off
A Touch of Spice Gaveæske
219,00 kr172,00 kr
Sale Off
Allehånde i hele bær, ØKO
54,00 kr
Sale Off
Ananda's Ægte kanel, ØKO
54,00 kr