Grillet fisk med sommergrønt og Mermaid’s Bite

MERMAID’S BITE – passer perfekt til fisk og grønt med sine noter af mynte og citrus på en base af koriander, fennikel og tang og med et touch af chili. Mermaids Bite er udviklet i samarbejde med BBQ-teamet United Grillchefs fra Ålborg, som vandt kategorien ’Bedste Grillkrydderi’ ved DM i grill 2015.

Her får du inspiration til, hvordan du kan bruge Mermaid’s Bite til fisk og grøntsager. Hvis ikke du har en grill, kan du sagtens bruge en grillpande eller en almindelig pande på dit komfur.

Se opskriften herunder

INGREDIENSER 


FISK:

1 hel fisk fx havbars, makrel, ørred

1 spsk. Mermaids’s Bite,

1 tsk. Pyramide salt,

1 lille bundt persille,

2-3 skiver citron


RØGEDE KARTOFLER:

1 kg. små, nye kartofler

Røget paprika

Pyramide salt

Olie


GRILLET GRØNSAGER:

4-5 slags grønsager fx. gulerødder, courgetter, forårsløg, grønne asparges 


DRESSING: 

1 spsk. sennep

1 spsk. eddike 

1 nip Pyramidesalt 

½ dl. smagsneutral olie 

1 tsk. honning

1 spsk. Mermaid's Bite


ANDET:

1 bundt friske krydderurter
SÅDAN GØR DU:


Grillet fisk:
Skyl og rengør fisken, dup den tør med papir og skær 3-4 ridser på hver skindside. Gnid fisken indve
ndig og udvendig med Mermaid’s Bite og salt. Fyld herefter fisken med persille og skiver af citron og lad trække på køl i 30-60 minutter. Grill fisken indirekte i ca. 20 minutter.


Grillet sommergrønt og røgede kartofler: 

Kog kartoflerne i 6-7 minutter og grill dem møre i en foliebakke. Røgsmagen kan du få ved at lægge røgtræ i grillen eller ved at vende kartoflerne i et nip Røget Paprika, lidt olie og lidt salt

Servér dem varme fra grillen. 


Dressing: 

Pisk sennep, salt og eddike sammen. Pisk herefter langsomt olie i blandingen og tilsæt til sidst honning og Mermaid's Bite. Lad dressingen trække i 30 minutter. 


Skær grønsagerne i mundrette stykker og grill dem. De skal være møre, men stadig have bid. Vend de lune grønsager i dressingen og anret på et fad - Top med friske krydderurter. 


VELBEKOMME! 

 • Vinderen af rub ved DM i Grill 2015
  Mermaid's Bite har en frisk og mild smag, der passer sublimt til fisk, grillede grønsager eller lyst kød. Blandingen har noter af mynte og citrus på en bund afgrøn fennikel, koriander og tre slags tang. ”Biddet” stammer fra et strejf af chili.

  Hvordan bruger du Mermaid's bite?
  Mermaid's Bite kan anvendes til smagssætning af fiskefrikadeller, i supper og i brød. For bedst at bevare den friske smag er det vigtigt, at råvarerne får lov at marinere med krydderiet og at de grilles indirekte eller indpakket i folie, så de fine og lette olier fra urterne ikke brændes af og dermed går tabt.

  Bedste grillkrydderi
  Krydderiblandingen er et resultat af vores sponsorat af DM i Grill og samarbejdet med United Grill Chefs fra Aalborg, som vandt førstepladsen i kategorien ”Bedste Grillkrydderi”. Opskriftskort med inspiration medfølger. 

Hvis du kan lide Mermaids's Bite, så kan du måske også lide:

Sale Off
2.sortering - Gaveæske til 6 dåser
10,00 kr
Sale Off
A Touch of Spice Gaveæske
219,00 kr172,00 kr
Sale Off
Allehånde i hele bær, ØKO
54,00 kr
Sale Off
Ananda's Ægte kanel, ØKO
54,00 kr