Cabbage Karma kraut med æble

Kraut er fermenteret kål og grøntsager, også kendt som sauerkraut eller surkål. Det vigtigste, når du laver kraut, er, at hovedingrediensen er kål, da den har et højt naturligt indhold af mælkesyrebakterier.

Hovedreglen er, at der anvendes mindst 75 % kål og evt. 25 % andre grøntsager. Der er rigtig mange gode ting at sige om fermenteret mad, bl.a har de en probiotisk effekt og er rigtig sundt for din mave og fordøjelse – mælkesyrebaktierne i fx. kraut øger optagelsen af næringsstoffer som B12-vitamin, K-vitamin, jern og kalk.

Se opskriften herunder

INGREDIENSER 


800 g hvidkål

200 g æble

20 g groft havsalt

2 spsk Cabbage Karma


SÅDAN GØR DU:


Fjern de to yderste blade fra kålhovedet, skyl dem og læg dem til side til senere brug.


Skær kålhovedet i kvarter og fjern den inderste kerne. Snit kålen i tynde strimler. Udkern æblerne og skær dem i tynde skiver. Kom kål og æble i en stor skål eller et fad og tilsæt salt. Læg kræfter i og massér saltet ind i kålblandingen med rene hænder, til blandingen afgiver sin saft. Det tager ca. 5-10 minutter. Vend tilsidst Cabbage Karma i.


Kom kålblandingen ned i et patentglas sammen med væsken. Pres det hele godt ned i glasset, så kålblandingen dækkes helt af saltlagen. Læg de yderste kålblade over kålen i patentglasset og pres det hele ned under lagen. Sørg for, at der er 3-4 cm luft foroven i glasset, luk det og stil det til at fermentere på en tallerken. Lad kålen fermentere i ca. 21-28 dage, gerne ved en temperatur på ca. 20 grader. Sørg for at åbne glasset hver dag de første 5-7 dage, så det ikke danner overtryk.


Smag på din kraut efter ca. 20 dage. Hvis den ikke er sur nok, kan du lade den fermentere videre. 

Smag på den løbende indtil den 28. dag, hvor den bør være klar. Stil din kraut på køl – den kan holde sig i ca. et par måneder. 


VELBEKOMME! 

  • Perfekt til kål og andet grønt.
    Rå, stegt, grillet, bagt og fermenteret. We love cabbage, all kinds! Det er billigt og vi ved at det er rigtig godt for os at spise. Men det kan være en udfordring at få inspiration til at gøre kålretter nemme og spændende at gå til.
    I samarbejde med Ditte Ingemann, madskribent, kogebogsforfatter, blogger og frem for alt grønsagselsker, har vi udviklet denne unikke blanding som består af korianderfrø, infuseret med olie fra orangeskal, fennikelfrø, sumak, sort peber og citrontimian.

    Hvad mener Ditte Thuesen?
    ”Grøntsagerne har altid været omdrejningspunktet i mit køkken og jeg bruger masser af krydderier i mine opskrifter – jeg elsker de varme krydderier, som kan være krydrede uden at være stærke og milde uden at være kedelige. Med Cabbage Karma har jeg fået ét krydderi, som jeg kan bruge både i det varme og i det kolde køkken, og så smager det fantastisk sammen med alle kåltyper, lige fra spidskål og broccoli til blomkål og palmekål.” (Ditte Thuesen)
  • 56,00 kr

Hvis du kan lide Carbbage Karma, så kan du måske også lide:

Sale Off
2.sortering - Gaveæske til 6 dåser
10,00 kr
Sale Off
A Touch of Spice Gaveæske
219,00 kr172,00 kr
Sale Off
Allehånde i hele bær, ØKO
54,00 kr
Sale Off
Ananda's Ægte kanel, ØKO
54,00 kr