Tandoori Poussiner

Tandoori Masala er en sydasiatisk krydderiblanding, der traditionelt bruges i tilberedningen af kylling eller små stykker kød på spyd (tikka masala) tilberedt i en tandoor – en cylinderformet lerovn.
 
I vores version har vi skabt en eksotisk smag, der uden at være stærk, pirrer smagsløgene på en uventet måde. Vi har blandet paprika, spidskommen og sort peber og tilføjet varme srilankanske krydderier som kardemomme, nelliker, koriander, kanel, ingefær og karryblade. Tandoori Masala kan bruges i en lang række sydasiatisk inspirerede retter, marinader og saucer.

Her får du en opskrift med poussiner, men du kan sagtens bruge hel eller udskåret kylling. Vi har beregnet 1 poussin pr. person, men mindre kan også gøre det, alt efter størrelse og tilbehør. Du kan vælge om du vil lave poussinerne i ovnen eller på grillen. Opskriften rækker til ca. 4 personer. 

Se opskriften herunder

INGREDIENSER 


4 poussiner (eller 1 stor kylling)

2-3 spsk. Tandoori krydderi ca. 25 g

2 tsk. salt

½ dl limesaft

2 spsk. friskrevet ingefær

3-4 fed knust hvidløg

4 dl yoghurt naturel

Lidt olie til pensling

1 bdt. fintsnittede forårsløg

Frisk koriander

2 limefrugter

Rigeligt naanbrød eller ris


SÅDAN GØR DU:


Skyl poussinerne og dup dem tørre med køkkenrulle. Rør Tandoori Masala, salt, limesaft, ingefær, hvidløg og yoghurt sammen og hæld marinaden over poussinerne. Lav evt. en større portion marinade og tag så lidt fra til at bruge til kold sauce ved bordet. Lad dem trække i minimum ½ time, og gerne ½ døgn i køleskabet.


Poussinerne kan steges i ovnen i et ovnfast fad eller grilles i en foliebakke, gerne med så meget marinade på, som du kan få til at hænge fast. Grill indirekte i 25- 40 min, eller steg dem i ovnen ved 180°C varmluft i ca. 45 min. Dryp undervejs med marinade. Poussinerne er stegte, når kødsaften er klar – stik et spyd ind ved lårene og check at saften, der løber ud, er helt klar.


Drys de færdigstegte poussinner med fintsnittede forårsløg og lidt frisk koriander. Servér med lime og lunt naanbrød eller ris. Hvis der er stegesaft tilbage i fadet kan du med fordel dyppe naanbrød i den krydrede sauce.


VELBEKOMME! 

  • Tandoori blanding til kød og fisk.
    TANDOORI masala, hvor vi har brugt en vifte af de klassiske srilankanske krydderier og tilført karryblade og sort sesam. Tikka Tandoori er typisk små stykker grillet kød, der traditionelt tilberedes i en lerovn, der kaldes en Tandoor. Du kan opnå den auten-tiske smag ved at bruge din egen grill eller ovn.

    Hvordan kan Tandoori anvendes?
    Tandoori kan anvendes i uendelige variationer i marinader, saucer og med alle typer af kød eller fisk. Server dine Tandoori retter på en seng af friske grønne salater, agurk, rå ringe af rødløg og tomat, citron, naan brød og chutney.
  • 56,00 kr

Hvis du kan lide Tandoori, så kan du måske også lide:

Sale Off
2.sortering - Gaveæske til 6 dåser
10,00 kr
Sale Off
A Touch of Spice Gaveæske
219,00 kr172,00 kr
Sale Off
Allehånde i hele bær, ØKO
54,00 kr
Sale Off
Ananda's Ægte kanel, ØKO
54,00 kr