En salt og et krydderi

Mindre salt - Mere smag

Det er sjældent at vi skamløst roser en af vores egne produkter, men Salt of Hearts kan simpelthen noget ganske særligt.

Vi har at gøre med en blanding, som er utrolig velsmagende, dufter skønt, er smuk (kan man sige det om et krydderi?), økologisk og er meget nemt at bruge; du drysser den simpelthen bare ovenpå din morgenmad, frokost og aftensmad - ligesom med almindelig flagesalt. Derudover er vi blevet hædret med hele flere priser for Salt of Hearts i både ind- og udland. 

Et vinder produkt

Vi har vunder hele fire priser for Salt of Hearts:

- Most Innovative Product - på HORECAEXPO i Belgien 2017

- Golden Tavola - også i Belgien 2018

- Great Taste ⭐️ - Guild and Fine Food, London 2018

- Økologisk Guld - Økologisk Landsforening 2018

Og det er vi meget taknemlige og stolte over. At vinde priser, der først og fremmest sætter fokus på smag, men som også hylder innovation, emballage, produkthistorie og værdi for pengene, er stort. Og af dommerne i Økologisk Landsforening fik vi bl.a. disse ord med på vejen:

- Kompositionen i smagen er helt fantastisk – der dukker hele tiden nye elementer op

- Overraskende god smag

- Møder en samfundsmæssig udfordring

Hvad, hvorfor og hvordan....?

Salt of Hearts er skabt ud fra tanken om at spare på saltet uden at spare på den gode smag. De fleste af os er vilde med salt, men det er et faktum at vi spiser for meget af det!

Salt of Hearts er en naturlig økologisk smagsforstærker, som kun indeholder 15% salt. Udover saltflagerne består den af sumak, ristede sesamfrø, koriander, havtang, tørrede svampe, sukker og en anelse kværnede peberbær. Blandingen fornemmes som salt, både på fingerspidserne, når du drysser det på din mad, og når du smager den i munden.


Brug Salt of Hearts hvor du plejer at bruge almindeligt fingersalt. Drys det på din mad lige inden du spiser det, f.eks.:

- på ægget, omeletten og osten

- på din tomat-, kartoffel- og avocadomad

- på fisk, kød og grøntsager

- på nudler-, ris- og linseretter

- på salaten, suppen og dippen

- og ja prøv den også på chokoladekagen


Idéen bag Salt of Hearts

Rasmus Bredal - kok, konsulent og medforfatter til den roste kogebog Neurogastronomi - Hemmeligheden bag det perfekte måltid (2016) - kom til os med idéen om at udvikle en salt, der ikke var en salt!


Han ønskede i samarbejde med Iben at udvikle et produkt, der skulle baseres på de neurogastronomiske principper om at ikke alene maven, men også hjernen skal mættes, når vi spiser.


”Den bedste måde at spare på saltet, er at skrue op for de øvrige grundsmage - det sure, det søde, det bitre, umami og det stærke. Sørger man for, at de andre grundsmage er markante og afbalancerede i smagsbilledet, behøver man ikke de store mængder salt til at booste smagen”, siger Rasmus - en erfaring, han har gjort med mange års arbejde med neurogastronomi, og i processen med at udvikle Salt of Hearts.


Krydderiblandingen ”Salt of Hearts” er skabt ud fra disse tanker, så man får mulighed for at spare på saltet uden at spare på smagen.

Sale Off
Salt of Hearts
56,00 krUdforsk vores krydderier

Sale Off
Shawarma Hack, ØKO
56,00 kr
Sale Off
Triple Lemon Pepper, ØKO
56,00 kr
Sale Off
Karl Otto, ØKO
56,00 kr
Sale Off
Hey Falafel, ØKO
56,00 kr