Andebryst med Five Spice
FIVE SPICE er en klassisk krydderiblanding i det asiatiske køkken, som samler de fem smage; sød, syrlig, bitter, pikant og salt. I Mill & Mortar’s Five Spice er der fennikelfrø, anis, nelliker, Sri Lanka kanel, allehånde og ingefær. Passer perfekt til kylling og gris og er helt suveræn til and, hvor den kan bruges i en marinade, der pensles på andestegen eller som dry rub på andelår og andebryst. Five Spice er ligeledes populær i det søde køkken, hvor krydderiblandingen giver julesmåkagerne og konfekten et eksotisk tvist.

Five spice andebryst med citrus salat (4 personer) 

En spicy ret med et syrligt touch – kan portionsanrettes og serveres som forret. Kan også serveres som hovedret med lidt ekstra tilbehør, fx en skål dampende ris, en spidskålsalat, rodfrugtemos, en nudelsalat, varme grøntsager eller et godt brød.

Se opskriften herunder:

INGREDIENSER 


AND:

2-3 andebryster (afhængig af størrelse) 3 tsk. Five Spice
½ tsk. Pyramidesalt


CITRUS SALAT:

2 grapefrugter
3 appelsiner
1 rødløg
1 granatæble
½ tsk. frisk koriander
½ tsk. olivenolie
½ tsk. salt
½ tsk. peber


SÅDAN GØR DU:


1½ time før du skal spise, tages andebrystet ud af køleskabet. Rids forsigtigt skindet i små firkanter og rub andebrystet med Five Spice og Pyramidesalt. Lad det herefter trække en times tid ved stuetemperatur.


Andebrystet placeres på en kold pande med skindsiden nedad. Tænd pladen og steg indtil skindet har taget farve, cirka 3-4 minutter. Vend og lad andebrystet brune let på kødsiden. Sæt derefter andebrystet i en 175 gr. varm ovn ca. 10-12 minutter afhængig af størrelsen. Anden skal “give efter” og føles fast, når du trykker på kødet. Kernetemperaturen skal være 58-60 grader, når du tager det ud af ovnen. Lad kødet hvile 5-10 minutter, før du skærer det i tynde skiver.


Fjern skal og den hvide hinde af citrusfrugterne og skær derefter ud i fileter. Skær rødløget i tynde strimler. Mariner med en smule olivenolie, salt og peber. Top op med granatæblekerner og frisk koriander. Hvis du vil have mere fyld i salaten, kan du supplere med en bund af salat, fx frissé, radicchio eller romaine 


VELBEKOMME! 

 • Et klassisk krydderi i det asiatiske køkken, perfekt til BBQ og stir fry. Kan også bruges i det søde køkken
  Five Spice er et af de populæreste og mest klassiske krydderiblandinger i det asiatiske køkken og samler de fem smage i det kinesiske køkken sød, syrlig, bitter, pikant og salt. Den lette anisagtige smag er et hit hos både børn og voksne.

  Hvad er Five Spice?

  Kernen i Five Spice i Mill & Mortars udgave er skabt af fennikelfrø og anis, der nuanceres af nellike, kassia kanel og koriander. Kan blandes med lidt olie og pensles direkte på kødet før stegning, men det kan med fordel marinere i et par timer. Kødet kan grilles eller steges i wok. Når kødet er stegt, kan der evt. drysses med frisk hakket thai basilikum, estragon eller kørvel inden servering. Er perfekt til at marinere alle typer fjerkræ (udskæringer af kylling, kalkun eller and) og svinekød (stege, mørbrad, småkød, ribs eller koteletter). Kan også drysses over stegte rodfrugter og fennikel. Agurkesalat med koriander og lidt chili passer perfekt til Five Spice marineret kød.

  Hvordan kan du anvende Five Spice i din madlavning?

  Five Spice er suveræn til and, hvor den både kan bruges i en marinade der pensles på andestegen, og som som rub på andelår og andebryst. Five Spice kan også med fordel bruges, når der bages kager, specielt kan krydderiet give de klassiske julesmåkager og konfekten et sofistikeret tvist. Prøv at google Five Spice Cookies.
 • 56,00 kr

Hvis du kan lide Five Spice, så kan du måske også lide:

Sale Off
2.sortering - Gaveæske til 6 dåser
10,00 kr
Sale Off
A Touch of Spice Gaveæske
219,00 kr172,00 kr
Sale Off
Allehånde i hele bær, ØKO
54,00 kr
Sale Off
Ananda's Ægte kanel, ØKO
54,00 kr