Sale Off
Ras el Hanout, ØKO

Ras el Hanout Lammeskanke

Ras el Hanout betyder “krydderihandlerens hoved” og er en krydderiblanding, som findes i lige så mange versioner som karry. I Mill & Mortar’s blanding findes noter af muskat, kanel og varme krydderier tilsat sødme fra rosenblade og lavendelblomst. Ras el Hanout er især velegnet til lam, men går også glimrende til kylling, i couscous og gryderetter.

Denne Lammegryde med Ras el Hanout smager himmelsk, mildt krydret og alligevel kraftfuldt med sødme fra de tørrede frugter. En rigtig søndagsret, hvor man har tid til at gå og nyde duften, der breder sig i køkkenet.

Se opskriften herunder:

INGREDIENSER 


4 lammeskanke

2-3 spsk. Ras el Hanout

3 spsk. olie

1/2 til 1/1 liter bouillon (kalv, okse, lam)

4 spsk honning

150 g Mandler

Pyramidesalt


Evt. lidt frisk krydderurt (persille, koriander)
SÅDAN GØR DU:

Gnub skankene ind i Ras el Hanout og lidt salt, læg dem i bunden af en stegeso eller en ildfast, tykbundet gryde med låg. 


Tilsæt de øvrige ingredienser med undtagelse af mandlerne, som først tilsættes de sidste ca. 15 minutter. Sørg for at der er bouillon nok til, at der står væske godt op om kødet, læg låg på og stil stegesoen/gryden i ovnen ved 180 grader i ca. 2,5-3 timer. 


Check ind imellem at skankene ikke bliver tørre – hæld evt. lidt mere bouillon i stegesoen eller vend skankene. Husk at komme mandlerne i de sidste 15 minutter. Kødet er færdigt, når du kan løsne det fra benet med en gaffel. Herefter hældes suppen over i en gryde, mens kødet holdes lunt. S


kum evt. fedt væk fra overfladen og kog suppen ind med godt en tredjedel. 


Hæld den varme, reducerede sauce over kødet.


Server med couscous og en salat.


VELBEKOMME! 

  • Lækker til lam, couscous og kylling.

    Ras el Hanout betyder ”krydderihandlerens hoved” og findes i ligeså mange versioner i Mellemøsten som karry findes i den fjerne orient. Her med noter af muskat, kanel og varme krydderier med sødme fra rosenblade og lavendel-blomst.

    Hvornår bruges Ras el Hanout?
    Bruges på lam eller kylling, i couscous, taginer eller andre gry-deretter. En vidunderlig blanding.
  • 55,50 kr

Hvis du kan lide Ras el Hanout, så kan du måske også lide:

Sale Off
3 LATTE SPICES
219,00 kr
Sale Off
A Touch of Spice, G&T Garnish Set, ØKO
229,00 kr
Sale Off
Allehånde i hele bær, ØKO
53,50 kr
Sale Off
Ananda's kanel,  Sri Lanka, ØKO
53,50 kr