Risotto con Karl Otto

KARL OTTO – til risotto, saucer og pastaretter.

Den eftertragtede og kostbare Karl Johan svamp regnes for at være kongen over naturens spiselige svampe. Svampens milde nøddeagtige smag forstærkes, når den tørres og den er som skabt til at spille hovedrollen i de retter, den indgår i. Her har vi blandet de granulerede økologiske svampe med tørret kruspersille og hvidløg – og i dåsen finder du også en lille pose blå kornblomster til at drysse ud over den færdige ret.


Se opskriften herunder:

INGREDIENSER 


50 g. smør el. olivenolie

1 løg. finthakket

200 g. risotto ris

2 spsk. Karl Otto

2,5 dl. hvidvin

1 L. varm kyllingefond eller -bouillon

75 g. Parmesan

½ tsk. Sort peber
½ tsk. Pyramide saltSÅDAN GØR DU:


Det finthakkede løg klares i olivenolie. Kom herefter Karl Otto og risotto ris i gryden og lad det sautere et par minutter til risene bliver gennemsigtige.


Hæld så hvidvin i gryden og lad det simre jævnt, til hvidvinen er kogt ind. Nu skal bouillonen arbejdes ind i risene. Lidt ad gangen tilsætter du den varme bouillon, imens du rører grundigt hver gang. Lad risene opsuge det meste af væden, inden du hælder en ny sjat i gryden. Fortsæt til der ikke er mere bouillon, det tager 16-18 min. Når risen er mør og risottoen er cremet og let flydende (den må endelig ikke være for bastant), smager du den til med friskkværnet Sre Ambel peber og evt. salt.

Til sidst røres den revne parmesan i risottoen – rør grundigt, inden den hviler et par minutter.


Pynt med frisk krydderurt, evt. lidt fintrevet citron og de smukke blå kornblomster. Server en sprød, grøn salat til med en god eddike dressing. 


VELBEKOMME! 

  • Til risotto, saucer og perleotto

    En fryd for øjet og ganen. Den økologisk høstede Karl Johan svamp spiller hovedrollen i denne lækre blanding med hvidløg, kruspersille, sort peber i birollerne. Et drys af spiselige blomster på den færdige ret giver star quality. Blomsterne har vi pakket i en lille pose for sig, så du kan bruge den til drys over din færdige ret.

    Hvor kan Karl Otto bruges?

    Karl Otto er tænkt til smagssætning af risotto, lavet på ris eller perlekorn. Men er også super i suppe, pasta- eller svampesauce. Brug ca. 2 spsk krydderi per 100 g risotto ris. 1 spsk (ca. 10 g) svarer til ca. 100 gram frisk Karl Johan svamp. Karl Johan svampen er en af vores yndlingssvampe, for den giver en skøn smag af jordbund, efterår og umami til vores madlavning.
  • 56,00 kr

Hvis du kan lide Karl Otto, så kan du måske også lide:

Sale Off
2.sortering - Gaveæske til 6 dåser
10,00 kr
Sale Off
A Touch of Spice Gaveæske
219,00 kr172,00 kr
Sale Off
Allehånde i hele bær, ØKO
54,00 kr
Sale Off
Ananda's Ægte kanel, ØKO
54,00 kr