Za'atar snurrer

I Libanon bager man oftest manoush-brød til morgenmad. Det er små fladbrød med za'atar og olivenolie. I denne opskrift på za'atar-snurrer mødes Libanon og Skandinavien. Den kombinerer den krydrede za'atar med de helt bløde boller, der er smagt til med en anelse hvidløg og fetaost. Opskriften er fra kogebogen "Meze" af Rukiye Benli. Besøg Rukiye's hjemmeside her, hvor bogen kan købes, og følg hende på Instagram @rukiyebenli. 

INGREDIENSER 


Dej

50 g gær

5 dl vand

2 spsk. sukker

3 tsk. salt

2 æg

ca. 800 g mel

75 g smør, stuetemperatur


Fyld

4 spsk. olivenolie

4 spsk. za’atar

2 fed hvidløg

75 g feta

50 g smør, smeltetSÅDAN GØR DU:


Smuldr gæren i vandet, og tilsæt sukkeret. Lad det stå i 5 minutter, mens gæren smelter. Tilsæt salt, æg og mel (lidt ad gangen), og kør dejen på mellemste hastighed på en røremaskine. Ælt dejen i ca. 10 minutter, og tilsæt herefter smørret i små portioner ad gangen. Ælt dejen i yderligere 5 minutter, eller indtil dejen slipper skålens kanter. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.


Vend dejen ud på en meldrysset bordplade, og rul den ud til en rektangel. Bland olivenolie, za'atar og fintrevet eller presset hvidløg sammen. Smør krydderiblandingen ud på din dej, og smuldr fetaen over. Fold den ene halvdel over den anden, og skær med en skarp kniv eller en pizzaskærer dejen i 2 cm strimler. Fold disse over 3 af dine fingre, og afslut med at folde endestykket ind under snurren. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og lad za'atar-snurrerne efterhæve i ca. 45 minutter.

Bag dine snurrer i en 230 grader varm ovn i ca. 12 minutter, indtil de er helt gyldne. Pensl dem med smeltet smør, når de er kommet ud af ovnen.

Nyd dem lune.


 • Klassisk mellemøstlig krydderiblanding med et væld af anvendelsesmuligheder
  Blandingen der ikke er til at komme udenom i det mellemøstlige køkken. Frisk og nem at bruge, enten før eller efter tilberedningen. Er du, ligesom os, glad for Ottolenghi kogebøgerne, så hører Za'ater til et must have i køkkenet.

  Sådan bruges Za'atar?
  Du kan bruge Za’atar som rub på fisk, kød og grøntsager eller du kan lave en marinade, dressing eller dip med den. Za’atar frisker selv de enkleste måltider op, den smager skønt som drys på æg, tomat, salat, suppe, hummus, grillet fisk eller grønt... Du kan også prøve den traditionelle måde at servere Za’ater på, dvs. rent, som en enkel tapas med en skål olie og godt brød, hvor du dypper brødet i olie og derefter i Za’atar. Prøv også vores opskrift på bagt laks med Za'atar crust her.

  Hvad består Za'ater af?
  Vores Za’atar består af krydderurterne timian, oregano og merian, som giver et friskt og urteagtig touch, lidt syre fra sumak og en nøddeagtig smag fra ristet sesam.

 • 56,00 kr

Hvis du kan lide Za'atar, så kan du måske også lide:

Sale Off
Shawarma Hack, ØKO
56,00 kr
Sale Off
Triple Lemon Pepper, ØKO
56,00 kr
Sale Off
Karl Otto, ØKO
56,00 kr
Sale Off
Hey Falafel, ØKO
56,00 kr